23 Mart 2012

mmm...

bugün yeme kültüründen girdik
mutfaktan çıktık,
ondan bundan konuştuk
ağızlarımızın suyunu akıttık resmen.
bir turşucu görmüştük yürürken
ordan konu geldi salataya,
eskiden mısır yerine turşu konuyormuş salatalara
tabi mısır denince olmazsa olmaz
GDO'ya geldi mi konu
genetiği değiştirilmiş organizmalar...
o an sağ tarafımdan biri atladı konuya
"pamuğun da genetiğiyle oynuyorlarmış
o da yenebilecek olacakmış yakında"
diye.
o an kafamda birşeyler oldu adeta
tarlalarda pamuk şeker mi yetişecekti,
yetişse ne güzel olmaz mıydı?!
tatlı tatlı pamuklar pembe pembe...

nerden nereye
turşudan pamuk şekere
garip geliyor kulağa değil mi
ama ilk başta
karpuzla beyaz peynir de öyle gelmez miydi kulağa
oysaki ne muhteşem bir ikiliymiş o öyle!

ama turşuyla pamuk şeker?
bilemedim ben onu,
hala tedirginim bu konuda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder